Tidligere kursdeltaker i modum bad? Du kan logge inn ved å klikke her!

Emnekurs for leger: Stressmestring og egenomsorg

26
sep


 


"Stressmestring og egenomsorg"

er et to-dagers emnekurs for leger innen allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin, med fokus på kunnskap om legehelse, selvivaretakelse og utbrenthetsforebygging.

Leger er ofte svært engasjert i faget sitt og har høy arbeidskapasitet, men strever med å ta rimelig vare på seg selv. Mange opplever at kravene øker, i tillegg til en krevende oppgaveglidning. Det er vanskelig å få til en akseptabel balanse mellom jobb og livet ellers, mange beskriver slitasje og utbrenthetsplager. I 2014 anerkjente Institute for Healthcare Improvement sammenhengen: "Care of the patient requires care of the provider" – "Omsorg for pasienten forutsetter omsorg for helsearbeideren"

På Villa Sana ved Modum Bads Kurs- og Kompetansesenter har man gjennom over 25 år hatt 6.000 leger på kurs og til rådgivning hvor dette har vært fokus. Foredragsholderne har lang erfaring derfra. Emnekurset vil gi kunnskap om legeliv og legehelse, bidra til bevisstgjøring og gi innspill til stressmestring og selvivaretagelse.

Læringsmål:
ALM-004, ALM-005, ALM-006, ALM-007, ALM-008, ALM-009, ALM 015, ALM-024, ALM-032, ALM-037, ALM-047, FMK LM-21 og FMK LM-62.


Praktiske opplysninger om kurset:

Kurset går på Kildehuset, Modum Bad som ligger ca 1,5 t med bil fra Oslo, 50 min fra Drammen, 40 min fra Hønefoss. Fra Gardermoen: Tog, buss, taxi 2 t 15 min.

Kursavgift kr. 4.200 og dagpakke kr. 1.130,-, tilsammen kr. 5.330,-.

Tillegg (krysses av i påmeldingsskjemaet):

Overnatting:  Du kan velge mellom enkeltrom eller dobbeltrom, prisen er pr. person.
                      Vil du dele rom, skriv i "kommentarfeltet" hvem du ønsker å bo sammen med.

Ekstra overnatting: Vi kan tilby overnatting fra onsdag kveld

Middag på torsdag kveld: for deg som ikke overnatter har du mulighet for å være med på middagen (- og konserten) på torsdag kveld.

Konsert: Det vil bli arrangert en intim-konsert med "Trio Sana" på torsdag kveld i forbindelse med middagen. Trio Sana har vært et fast bidrag på alle legekursene på Sana, og får svært gode tilbakemeldinger.

Annen informasjon: Ta med treningstøy.

Antall deltakere: Det er plass til 40 deltakere. Påmelding til kurset mottas etter "førstemann til mølla"-prinsippet. 

 

Kurset er godkjent for:

Allmennmedisin: 15 poeng som emnekurs/klinisk emnekurs i stressmestring for leger i spesialisering og spesialitetens etterutdanning (forlengelse av retten til tilleggstakst).
Arbeidsmedisin: 15 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning.
Samfunnsmedisin: 15 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning.

Avbestilling:

Frist for avbestilling er 28. august 2024 og må skje skriftlig. Påmeldingen er bindende og kursavgiften refunderes ikke ved en avmelding senere enn nevnte dato, uansett årsak (som sykemelding, ikke innvilget permisjon mm). Ved manglende oppmøte blir ikke kursavgiften refundert.

 

 

Kursinfo
Sted:
Kildehuset, Modum Bad
Dato:
Fra:26.09.2024
Til:27.09.2024
Kurstittel:
Emnekurs for leger: Stressmestring og egenomsorg
Kursavgift:
4200,00
Påmeldingsfrist:
28.08.2024
Kontakt:
Modum Bads kurs- og kompetansesenter
kurs@modum-bad.no
32749400